Royal Black

Welcome to Ryna's blog. Before anything else please follow these rules : No ripping, spamming, and any type of childish acts. Respect is a must.Enjoy your stay and have fun , dude !
Powered by ShoutJax



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: Ryna (:

Rynaa is back !
Saturday, June 27, 2015 | Saturday, June 27, 2015 | 0 comments














Assalamualaikum . lamanyaa tak jenguk blog sendiri . bersawang kemain . ade lg ke yang berkecipung dlm updating blog neh ? angkat tangan sikit sape yg masih ade tu . hahaha . well well well . rasanya dah bole kot buat unprivate diary kat sini . rasanya macam dah tade sape lg yg baca . rasanya laa .


Well , bila baca balik post yg lepas2 rasa geli pulak hati neh mcm digeletek . hahaha . biasa laa . time tu budak lagi . skang tak budak dah . bakal mak budak tak lama lagi . ceh . gurau jee . lambat lagi naa . sabar sabar .

pejam celik pejam celik , dah 2 tahun dah study kat UiTM . lg setahun setengah habes laa diploma . pastu nak buat apa ea ? bila pk balik  susah sebenarnya belajar neh . penuh dgn dugaan . menanges manjang sbb pressure . itu normal ya adik2 kat luar sana . bukan nak takut takutkan korang . biasa laa tu nanges sbb homesick laa kerja bertimbun laa quiz laa test laa . mendap kepala neh cik nonnn .

Apa apa jadi pun jgn putus asa . keep going . kipidap kipidap yaa . jgn mengalah . Allah dah aturkan baik punya jalan untuk kita kn , takan nak give up centu je . betul tak ?  teruskan . sukar mcm mana pun , kena yakin yang kita boleh buat . dugaan tu biasa laa . semua org merasa benda yang sama . tabahkan hati cekalkan jiwa . kalau kita rasa kita teruk , ada lg yg lg teruk . tp jgn risau . itu bukan kelemahan . kita boleh ubah kalau kita nak ubah . knn knn ? try harder kalau kita nak future kita cerah secerah yang mungkin . usaha kena lebih .

Haaa panjang sangat membebel dah neh . InsyaAllah blog neh akan kembali ceria mcm dulu2 . kalau free laa ya . kot2 jiwa kacau pun sini laa kot tempatnya . hahaha . well well well . Assalamualaikum semua (':



Restui kami Yaa Rabbi
Saturday, April 05, 2014 | Saturday, April 05, 2014 | 0 comments














Bismillahirahmanirahim .. Yaa Allah , sungguh hidup ini penuh dengan ujian dari Mu , aku mohon kau pinjamkan kami kekuatan-Mu untuk kami bertahan dalam mengharunginya . Bantui kami untuk menjadi insan yang Kau redhai dan Engkau cintai . Jadikan kami insan yang soleh dan solehah , Yaa Rabb .

Rabb , aku cinta dia atas nama Engkau , Allahu Rahman . Andai dia jodoh yang kau turunkan buat aku , aku mohon .. satukan kami dalam tali ikatan yang sah . Jangan Kau kurangkan kasih sayang antara kami . Rabb , sungguh Engkau tempat aku memohon .. memang dalam sudut hati yang dalam , aku hanya ingin dia yang mewarnai hari-hari aku . Aku ingin dia menjadi Zauj dan Abi buat zuriat aku .


Izinkan kami bersatu Yaa Rabb . Beri kami cahaya hidayah-Mu . Bantulah dia membimbing aku menuju Jannah-Mu . Berikan kami kesabaran untuk mengharungi semua ujian dari-Mu , Yaa Rabb . Kau lindungilah dia dari segala yang tidak Engaku ingini . Kau jagalah hati dia buat aku . Sungguh aku bukan sesiapa untuk aku menentukan setiap sesuatu . Hanya Engkau yang mampu memenuhi setiap hasrat aku Yaa Rabb .


InsyaAllah , andai suatu hari nanti Allah satukan kita , saya akan jaga awak sebaik mungkin . saya tak akan sia-siakan jodoh pemberian Allah buat saya . Saya akan jadi isteri yang awak cinta hingga ke Syurga . Nor Akmal Alif , kita mampu jadi hamba yang Allah kasihi kalau kita terus berada dalam landasan-Nya . Izinkan saya cintai awak seumur hidup saya .. saya akan terima awak apa adanya . Sehingga hari ini dan hari yang seterusnya , saya jaga hati ni untuk awak atas nama Allah . Bismillahirahmanirahim saya cintakan awak . Rabb , cukup Engkau sebagai saksi . Redhailah kami . Jangan biarkan kami dibelenggu dengan dosa . Beri kami jalan untuk bersatu ..


 Allah anugerahkan saya cinta dan cinta itu adalah awak . InsyaAllah . Rabb , kau sampaikanlah salam sayang , cinta dan rindu aku buat Nor Akmal Alif .. dan Kau jauhilah kami dari perkara yang sia-sia ..  Amin ..








Old things